torsdag 7 januari 2010

Dart och Dr Who

Troligtvis har det nog varit meningen hela tiden att vi skall flytta till ett tegelhus med kalla väggar. Anglofieringen har ju varit på gång länge, främst genom BBC:s satellitsändningar. Eller egentligen började det nog med snooker på Eurosport. Och sen fortsatte det bara med massa knasiga program på dåvarande BBCprime, först matlagning och sedan antikprogram.

När vi var i London för ett par år sedan så var det fullt med Doctor Who figurer i en bokhandel, vi förstod ingenting men någonting måste gjort oss mer intresserade, jag kommer inte ihåg om vi såg något på tv där eller om vi läste något. Hursomhelst så köpte vi en Doctor Who dvd-box när vi kom hem, säsong 1 med den nya doktorn. Och vi blev fast.

Efter lite fulnedladdning av delar av säsong två så gjorde vi ett upphåll. Men nu har de visat säsong två på BBC igen - och vi har återigen blivit fast. Det är bara säsong 1 som finns att köpa i Sverige så vi funderar att köpa de andra säsongerna via Amazon.

När jag kollade sändningstider för doctor Who på BBC så snubblade jag över en intressant programpunkt på TV4 Guld - de skall börja köra den allra första säsongen av Doctor Who, från 1963. Serien är nämligen den science fiction serie som gått flest år. Så det skall bli verkligt spännande att titta på.

Och hur var det med darten då, Eurosport sänder dart en gång om året vad vi har lyckats lista ut, ytterligare en sådan där udda sport som man kan fastna framför. Det är VM som tv-sänds och det går såhär i jultider så jag hade faktiskt väntat på det. Och häromkvällen började det och vi kunde se en jättespännande match som en norrman faktiskt vann.

Den här långa perioden med minus tjugo har verkligen satt sig i tegelväggarna. Det är ingen fara om man sitter i rummet, men jag förstår min mors envishet att inte placera sängar vid yttervägg. Nu har vi dock inga sängar där, men väl tv-soffan. Nåja, nu hänger det fleecefilt som gardiner framför fönstren och det hjälper en del iaf. Så nu sitter vi och myser som engelsmän i vårt hus med kalla väggar och (numera) tjocka gardiner framför fönstren. Vi dricker till och med Earl Grey te när vi med spänning följer Doctor Whos äventyr.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar