tisdag 19 januari 2010

Buss på vinterväg

Vägen ut till Börje är ganska smal och mycket krokig. Sen snön kommit har den blivit smalare (men inte krokigare). Dock har snön medfört en skillnad i beteende hos bilförarna - de stannar på de mötesfickor som finns (tyvärr har mötesfickorna inte längre de klassiska M-skyltarna som jag minns från barndomen) och väntar på varandra. Sen tackar alla varandra med en handvinkning när bilarna passerar.

När bussen skall passera gäller verkligen att de mötande bilarna har hittat en ficka. Imorse när jag satt på bussen så hände det två, tre gånger att bilar fick backa för att hitta en tillräckligt bred sträcka som bussen kunde komma fram på. Det roliga var att det faktiskt var en del trafik så ibland var det fyra bilar som bildade ett backande tåg.

Bussen har dock kommit fram både igår och idag, om än med nästan tio minuter längre restid än det brukar. Imorgon skall jag komma ihåg hörlurarna så att jag åtminstone kan lyssna på radio i mobilen.

Appropå bussar så hittade vi en underbar bild på en Börjebuss när vi sökte efter gamla foton. Den är från 1936, tagen på Dag Hammarskjölds väg (vid botaniska trädgården) av Axel Sagerholm.Foto från Upplandsmuseet, taget 1936 av Axel Sagerholm.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar