fredag 29 januari 2010

Första vab-dagen!

I torsdags blev Sverker hemskickad från dagis med 38,3 i feber. Då hade han ändå varit pigg och lättväckt på morgonen, och åt tom rejäl frukost, så att han varit hängig dagen innan trodde vi hunnit försvinna.

Lyckligtvis hade G. tänkt jobba hemifrån, så när de ringde efter några timmar var det bara för henne att ta vagnen och gå de knappa tre kilometerna och hämta honom. Idag var det min tur att vara hemma, och så värst sjuk var han inte. Förskolan kräver dock en feberfri dag innan de släpper tillbaka sjuka barn igen, så det får väl bli på måndag det.

Mycket att göra på jobbet nu och framöver, så får se när vi har tid att gräva vidare i föreningens gamla handlingar. Nånstans bland alla gamla protokoll finns säkerligen de flesta förändringar som gjorts i huset beskrivna. Och sen borde jag verkligen pejla läget med hembygdsföreningen och se vad de har för material.

Sovmorgon imorgon, får jag hoppas, och en hemmadag hela dagen med snöskottning och vedhuggning. Vi har faktiskt klarat oss i flera veckor på den ved jag finhögg då, men nu är den definitivt slut. Vi ska försöka inventera vedmängden också och se hur mycket vi gjort av med. Än är det inte brist, men hälften av de 16 kubikmeterna har nog gått åt. I den runt 100-åriga kassaboken jag bläddrat i har det köpts en bit mer än 20 kubik vanligtvis, men då hade de förstås ingen eldriven golvvärme. Gamla köksspisen (fanns det en på nedervåningen också, tro?) och kaminen för uppvärming i salen slukade nog en del, även om de precis som oss inte värmer upp hela salen dagligdags.

Men februari, mars - det är inte så lång tid kvar till varmare tider!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar