söndag 17 januari 2010

Inskolning

Lilla S har börjat skolas in på dagis nu. Första dagen var en timme i tisdags, det var dagen efter andra svininfluensasprutan för honom och han var jättetrött. Men han klarade av att titta på de andra barnen lite iaf. Sen åkte vi hem och han sov mest hela dagen - men det hjälpte, framåt fyra på eftermiddagen så var han pigg och frisk igen.

På onsdagen och torsdagen var vi där två timmar, han är ju lite försiktig så han kommer igång precis lagom då vi skall gå. På torsdagen gick han och jag hem också, A hade åkt till Stockholm och jobbat och vi tog vagnen hem. Det var ju riktigt varmt då, bara minus åtta. Det är tre kilometer att gå men man behöver inte gå på landsvägen utan det finns mindre vägar, kantade med stora kor.

Jag är inte rädd för kor men det var en riktigt biffig sak som råmade pt oss när vi gick förbi på torsdagen. Särskilt med tanke på att snön har lagt sig på stakettrådarna så om de vill kliva över så skulle de kunna göra det, som tur är så vet nog inte kossorna det.

På fredagen var vi också där lite drygt två timmar, på eftermiddagen och då gick vi både dit och hem (bara två minusgrader). Då fick jag lämna rummet i en tio minuter en kvart också, och det gick väl sisiådär. Nästa vecka är det ju meningen att vi skall lämna rummen längre och längre tider. Och det skall tydligen funka.

Det kommer nog gå bra, det intressanta kommer nog att bli att få den lilla sjusovaren att gå upp på morgonen.

/G

1 kommentar:

  1. äntligen lite om om lilla S inskolning, jag har tänkt på er och den. lycka till i fortsättningen.
    kram Lena

    SvaraRadera